Search
Παρασκευή 30 Ιούλιος 2021
 • :
 • :

Η Θεσσαλονίκη Τρέχει Χωρίς Τερματισμό για καλό σκοπό!

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα και υπερμαραθώνιου 50 ωρών που ξεκινά την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 10:00, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες δρομείς, θα τρέξουν ή θα περπατήσουν για καλό σκοπό, καθώς χιλιόμετρα που θα κάνουν, θα μετατραπούν σε χρήματα για το τμήμα επειγόντων της παιδιατρικής πτέρυγας του «Ιπποκράτειου» και το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στα οποία θα δοθούν τα χρήματα.

Η ανάγκη για στήριξη του Ιπποκράτειου έγινε μέσω του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 480.000 παιδιά.

Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν ή θα τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή στην πανέμορφη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου ώρα 10:00 ως  την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ώρα 12:00.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ως τις 20:00 της Πέμπτης στο  Γυάλινο Περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά το Μακεδονία Παλάς, ενώ από την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και για συνεχόμενες 50 ώρες, από τη Γραμματεία του αγώνα, δίπλα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία. Στα ίδια σημεία ακριβώς γίνεται και η παραλαβή του υλικού από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παράλληλα με τον φιλανθρωπικό αγώνα διάρκειας 50 ωρών, γίνεται η διεξαγωγή του αγωνίσματος των 24 ωρών με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών υπεραποστάσεων, ενώ θα υπάρξει και επίσημη κατάταξη για το αγώνισμα των 48 ωρών για όσους δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Ως ημέρα έναρξης του 24ωρου αγώνα έχει οριστεί η Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 με ημέρα λήξης το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Ο 48ωρος αγώνας θα αρχίσει με την κανονική έναρξη του 5ου “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:00, ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00.

Επίσης, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από τις 10πμ έως τις 12μμ στην πλατεία του αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα διεξαχθεί ως παράλληλη εκδήλωση του 5ου Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, το Kids Athletics Festival με την δωρεάν συμμετοχή 1000 παιδιών από τους αθλητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από παιχνίδι και ευχάριστες δραστηριότητες, αλλά και να παραλάβουν αναμνηστικά από την διοργάνωση.

Το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό γίνεται για 5η χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ 1877», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αθλητική υποστήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από το 2014 που ο Ερμής 1877 ξεκίνησε την διοργάνωση του “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσαλονίκη”, έχουν συμμετάσχει στις τέσσερις διοργανώσεις του περισσότερα από 15,000 άτομα και έχουν ενισχυθεί οικονομικά και υλικά 10 παιδικά ιδρύματα, σύλλογοι, νοσοκομεία με περισσότερα από 50,000 ευρώ.

Τα δέκα ιδρύματα, σύλλογοι και νοσοκομεία που στηρίχθηκαν έως τώρα είναι:

 • Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
 • Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”
 • Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας
 • Ανοικτό Πολυϊατρείο Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης
 • Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Λάμψη”
 • Παιδικές Καρδιές Βορείου Ελλάδος
 • Σύλλογος Αυτισμού “Ελπίδα”
 • Φίλοι Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου
 • Φίλοι Μέριμνας Θεσσαλονίκης
 • Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Στυλιανός”

Μεγάλος Χορηγός του υπερμαραθωνίου αγώνα «5ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσαλονίκη» είναι η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

Eπίσημοι Χορηγοί είναι η Βίκος, η Arla και η Γατίδης.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Saucony, η Kyana, η Petridis Cars και η Δημάκης

Θεσμικός Υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημοι Πάροχοι είναι η διεθνής αλυσίδα λιανεμπορίου Lidl, το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης  και η εθελοντική ομάδα Επομεα Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αθλητικός Υποστηρικτής είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.